Hlavní obsah

Nešťastně zamilovaného sebevraha policie během dne umluvila a odzbrojila

– Frýdek-Místek • Aktualizováno
Právo, Aleš Honus

Téměř dvacet hodin přemlouvali policisté od nedělního večera do pondělního odpoledne 29letého muže, který se kvůli nešťastné lásce chtěl zastřelit v lese na Frýdecko-Místecku. Nakonec byl policejní zákrok úspěšný a labilního mladíka se podařilo zpacifikovat ve chvíli, kdy dal policistům ultimatum, že se do hodiny zastřelí, pokud mu nepřivedou jeho zamilovanou dívku.

Policisté a záchranáři přemlouvali sebevraha 20 hodin Video: Novinky

 
Článek

Všechno se začalo odvíjet v neděli večer na chatě v obci Pržno v Pobeskydí. „Na chatě rodičů své snoubenky prohlásil 29letý muž, že se zastřelí, a utekl do blízkého lesa. Po sobě dokonce zanechal dopis na rozloučenou,“ uvedl policejní mluvčí Ivan Žurovec s tím, že dívka mladého muže odmítla a ten to psychicky neunesl. Za nějakou dobu přilehlý lesík obklíčili policisté a k muži byli vysláni vyjednávači.

„Podařilo se jim navázat kontakt. Mladý muž jim celou noc vyprávěl své problémy, pro které se hodlá zastřelit. U sebe měl skutečně v podpažním pouzdře bubínkový revolver. Až do odpoledne následujícího dne jej však odmítal odložit a vzdát se,“ uvedl Žurovec s tím, že policisté nabízeli muži občerstvení, které ale odmítl převzít, protože se obával, že je napuštěno uspávacím prostředkem.

Policisté museli okolí lesa uzavřít, aby se k němu nepřiblížil například náhodný houbař, který by mohl být vystaven riziku. „Kolem třetí hodiny odpoledne pak muž žádal policisty, aby mu přivedli jeho přítelkyni, nebo se do hodiny zastřelí. Po několika minutách však začal neklidně přecházet po lese s hlavní u spánku,“ dodal Žurovec.

Ve chvíli, kdy se mladý muž shýbal k řece, aby se napil, využili příslušníci zásahové jednotky jeho krátké nepozornosti, muže zpacifikovali a nelegálně drženou zbraň mu odebrali.

„V její hlavni byl skutečně zasunut ostrý náboj. Protože byl muž ve velmi špatném psychickém stavu, odvezla ho z místa záchranná služba do nemocnice,“ dodal Žurovec s tím, že dvacetihodinový zákrok byl pro policisty sice poměrně náročný, nicméně nešlo o nic výjimečného. „Máme zkušenosti i s časově náročnějšími zákroky,“ dodal mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám