Hlavní obsah

Na obchvatu Olomouce havaroval autobus, 16 zraněných studentů

Právo, Miloslav Hradil, Vlasta Hradilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Na západním obchvatu Olomouce, který je součástí rychlostní komunikace R35, havaroval v úterý ráno krátce před devátou hodinou autobus, který vezl 46 lidí, převážně ve věku 18 a 19 let. Šestnáct z nich utrpělo zranění a muselo být převezeno do tří okolních nemocnic.

Článek

„Autobus se asi 200 metrů od kruhového objezdu u hypermarketu Globus střetl s osobním autem. Následně vyjel mimo vozovku na pole, kde se převrátil na levý bok,“ informoval Právo policejní mluvčí Michal Pižurin. V autobuse podle něj cestovali studenti, kteří se vraceli do Ostravy z brigády v jednom pražském hypermarketu.

Foto: Vlasta Hradilová, Právo

Automobil skončil po nehodě v poli na boku.

„Při nehodě bylo středně těžce zraněno šest osob a lehce deset,“ řekl Právu ředitel Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Ivo Mareš. V případě těžších zranění se podle něj jednalo hlavně o zlomeniny dolních končetin a otřesy mozku. Zranění byli převezeni do Fakultní nemocnice a Vojenské nemocnice v Olomouci a do nemocnice ve Šternberku.

Na místě nehody zasahovalo osm sanitních vozů záchranky a profesionální hasiči z Olomouce a Prostějova spolu se svými kolegy z dobrovolných hasičských sborů v Olomouci - Černovíře a Velké Bystřici.

Foto: Vlasta Hradilová, Právo

Interiér převráceného autobusu po nehodě.

„Cestující, kteří vyvázli bez zranění, byli převezeni evakuačním autobusem do sídla Hasičského záchranného sboru, kde byl připraven se ně starat psycholog,“ informoval Právo mluvčí olomouckého hejtmanství Ivo Heger. Olomoucký hejtman Martin Tesařík (ČSSD) nechal podle něj pro všechny zajistit jídlo a pití. Studentům zde byly také ošetřeny drobné šrámy.

„Budou tu do té doby, než pro ně bude zajištěna náhradní doprava. Vedoucí zájezdu vzkazuje, že je o ně dobře postaráno, ale nepřejí si komunikovat s médii,“ řekl novinářům ředitel odboru integrovaného záchranného systému a služeb Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Libor Popp.

Bližší okolnosti nehody policie dosud šetří. „Zatím není možné říci, kdo ji zavinil,“ dodal Pižurin s tím, že provoz na rychlostní komunikaci by měl být obnoven po poledni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám