Hlavní obsah

Kvůli čtyřiceti korunám taxikáři v Praze surově zbili a okradli zákazníka

Novinky, Petr Nový
Praha

Pražská policie stíhá dvojici taxikářů, kteří v polovině letošního května surově zbili a okradli svého zákazníka v centru města. Hrozí jim až dvanáctileté vězení. Muž údajně nezaplatil čtyřicet korun. Policie o případu informovala v pondělí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zákazník nastoupil 13. května v noci do vozu taxi a chtěl odvézt. Při ukončení jízdy v ulici Jana Želivského v Praze 3 zaplatil taxikářce jen 90 korun, když 35letá řidička požadovala celkem 130 korun. Muž současně řekl, že zbylou částku během chvilky doplatí a začal hledat peníze po kapsách.

„Když si prohledával kapsy, žena ho začala fyzicky napadat údery do obličeje. Poškozený ze svého mobilního telefonu volal o pomoc na tísňovou linku 158, ale žena mu telefon vytrhla z ruky, nastartovala vozidlo a odvezla zákazníka před dům svého přítele, 33letého majitele taxislužby,“ řekla mluvčí pražské policie Ivana Ježková.

Majitel čekal před domem s obuškem

Ten už byl nejspíš podrobně informován, čekal před domem s teleskopickým obuškem, třicetiletého zákazníka vytáhl z vozu na ulici a začal ho mlátit do různých částí těla, muž se léčil několik týdnů.

„Oba pachatelé pak nechali muže ležet bez pomoci na chodníku, z jeho batohu, který prohledali a vyhodili z auta, ukradli mobilní telefon s úmyslem pokrýt si takto čtyřicetikorunovou ztrátu a odjeli,“ doplnila Ježková.

Policistům se podařilo pachatele zadržet, oba se k činu přiznali. Při domovní prohlídce kriminalisté nalezli jak odcizený mobilní telefon, tak teleskopický obušek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám