Hlavní obsah

Černý víkend na silnicích, zahynulo devět lidí

O víkendu zemřelo při dopravních nehodách podle předběžných údajů devět lidí. V sobotu se navíc při některých srážkách hromadně zranilo větší množství lidí včetně dětí. Místem karambolů se opět staly železniční přejezdy - letos na nich podle Drážní inspekce zemřelo již 30 lidí, loni jich bylo za stejné období 15. Letošní rok je v tomto směru nejtragičtější za posledních sedm let. Opět umírali i motorkáři.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Osobní vlak s autem se v neděli dopoledne srazil na železničním přejezdu mezi Žďárem nad Sázavou a Veselíčkem. Řidič na místě zemřel, jeho spolujezdkyně byla převezena s lehčím zraněním do nemocnice. Strojvedoucí tvrdí, že řidič nezastavil před přejezdem u značky stop. Podle Drážní inspekce ale tento přejezd chráněný výstražnými kříži nevyhovuje české technické normě, protože na něm není dostatečně vidět na železnici.[celá zpráva]

Podobná nehoda se stala v sobotu na železničním přejezdu u Hodějic na Vyškovsku, kde se při srážce osobního auta a vlaku zranili čtyři pasažéři vozu - dva dospělí a dvě děti. Dospělí byli zraněni těžce a byli přepraveni do nemocnice. Podle Drážní inspekce se nehoda stala na přejezdu zabezpečeném výstražnou signalizací bez závor, která fungovala.[celá zpráva]

Na konečné MHD v Plzni na Borech se v neděli srazily dva motocykly a autobus. Sedmadvacetiletý motorkář zemřel, druhého ošetřili lékaři na místě. [celá zpráva] Motorkář zahynul rovněž v Drnovicích na Vyškovsku.

Ve Frýdlantu nad Ostravicí na Frýdecko-Místecku zase zabil automobil dvanáctiletou dívku, která přecházela spolu s matkou a babičkou rušnou komunikaci. Ženy podle policie nepoužily podchod. Jeden člověk zahynul i při nehodě tří aut a dodávky na Blanensku.[celá zpráva]

Čtyři mrtvé si vyžádaly sobotní havárie. Dva lidé zemřeli na středočeských silnicích: hodinu po poledni zahynul řidič, který havaroval v obci Nemíž na Benešovsku, a večer se smrtelně zranil motorkář na dálnici D11. Obětí první kolize byl čtyřicetiletý řidič Škody Felicie, který na rovném úseku na začátku obce vyjel mimo silnici. Na 18. kilometru dálnice D11 u Bříství srazilo osobní auto při přejíždění z pruhu do pruhu osmatřicetiletého motocyklistu, který na následky zranění zemřel při převozu do nemocnice.

Hned pět lidí najednou se v sobotu zranilo při srážce dvou osobních aut na silnici mezi Svitavami a Moravskou Třebovou. Tři zraněné si vyžádala nehoda v Trutnově, při níž navíc zahynul třiadvacetiletý řidič osobního vozu, který pravděpodobně jel nepřiměřenou rychlostí.

Řidič osobního automobilu, který za jízdy patrně usnul, zahynul v sobotu ráno rovněž při nehodě u Předotic na Písecku. Vjel do stoky a narazil do stavebního stroje. Na stejné silnici se v sobotu stala i další nehoda - havarovala tam dodávka se sedmi cestujícími, přičemž dva z nich včetně jednoho dítěte se těžce zranili.

Podle policejní statistiky se v sobotu při dopravních nehodách těžce zranilo 21 a lehce 66 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám