Hlavní obsah

Motorkář srážku s autobusem nepřežil

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

O život přišel v neděli po 17.00 hod. 27letý motorkář, když na klatovské třídě v Plzni Bory narazil do autobusu městské hromadné dopravy. Další motorkář, který se nakonec střetu vyhnul, se podle informací Práva psychicky zhroutil a byl hospitalizován v plzeňské nemocnici.

Článek

„Řidič autobusu městské hromadné dopravy přejížděl přes Klatovskou třídu od borského parku do Kaplířovy ulice,“ uvedla krajské mluvčí plzeňské policie Martina Zoubková. „Přitom měl povinnost dát přednost, což neudělal. V tu chvíli po klatovské třídě projížděli dva motorkáři, z nichž jeden do autobusu narazil, protože nestihl na dopravní situaci reagovat,“ pokračovala Zoubková.

„Sedmadvacetiletý motorkář na místě podlehl zraněním, která si přivodil při dopravní nehodě,“ dodala policejní mluvčí, podle které policie dopravní příčiny dopravní nehody ještě šetří. Zatím není ani jasné, zda-li řidič autobusu nebo některý z motorkářů před nehodou požili alkohol či nikoliv. „Předmětem šetření je rovněž výše škody,“ dodala Zoubková, podle které na výjezdu z Plzně na Klatovy platí kvůli nehodě dopravní omezení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám