Hlavní obsah

Za hajlování nabídl strážníkům úplatek

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro podplácení zahájil ostravský policejní komisař trestní stíhání šestadvacetiletého muže. V pátek večer mladík začal před strážníky v Ostravě-Porubě hajlovat. Když si uvědomil, co udělal, nabídl policistům třítisícový úplatek a žádal je, aby na incident zapomněli. Muži hrozí vězení od jednoho roku do šesti let.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Strážníci v pátek kolem 21.15 hodin v Ostravě-Porubě uviděli dva mladíky, kteří šli středem silnice místo po chodníku. Jeden z nich se slovy i gesty hlásil k hnutí směřujícímu k potlačení lidských práv a svobod – hajloval,“ uvedla v neděli ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková s tím, že policisté oba mladíky vyzvali, aby se legitimovali.

"Hajlujícího muže zadrželi na místě a zavolali policisty. Podezřelý se polekal a strážníky se snažil podplatit třemi tisíci, aby na jeho čin zapomněli,“ popisovala dále Holčáková.

Strážníci však peníze odmítli a dál zjišťovali mladíkovu totožnost. „Podezřelý posléze jakékoliv hajlování či podplácení policie popřel. Za jeho chování mu hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do šesti let,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám