Hlavní obsah

Policie hledá muže, který našel u Devíti křížů 700 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Kriminalisté pátrají po asi čtyřicetiletém muži, který si koncem dubna přisvojil tašku obsahující koruny a eura v přepočtu za celkem 700 000 korun. Peníze nalezl v areálu motorestu Devět křížů na dálnici D1 na Brněnsku.

Policie hledá muže, který u Devíti křížů našel statisíce korunVideo: ČTK

 
Článek

Nejenže muže, jemuž takzvaná ledvinka upadla, na její ztrátu neupozornil, ale navíc si ji přisvojil, řekl v pátek mluvčí policie Bohumil Malášek. Nálezci hrozí šest let vězení.

Taška patřila jednašedesátiletému muži, který se v motorestu zastavil na občerstvení. Policie zveřejnila záznam z tamních bezpečnostních kamer. Je na něm vidět, jak muž taštičku s penězi ztratil. Nálezce byl v jeho bezprostřední blízkosti.

Chodil kolem a v nestřežené chvíli ledvinku ze země sebral. Pak nasedl do svého vozu Opel Astra Caravan bílé barvy, stojícího hned vedle auta muže, který přišel o peníze, a odjel.

V tašce bylo více než 300 000 korun a 15 000 eur, což je asi 375 000 korun. I majitel ledvinky po ztrátě hotovosti od Devíti křížů odjel. Za několik minut si ale uvědomil, že peníze již nemá a na místo se neprodleně vrátil. Nálezce s penězi tam ale nebyl.

Nálezce měl na sobě zelené pracovní oblečení. Nyní po něm intenzivně pátrají brněnští kriminalisté. Muži hrozí po vypátrání obvinění ze zatajení věci. S případným svědectvím, které by mohlo vést k odhalení pachatele, se může veřejnost obrátit na krizovou linku 158.

Anketa

Vrátili byste nalezených 700 tisíc?
Ano
24,8 %
Ne
75,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 19001 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám