Hlavní obsah

Holčičku přejel na Mělnicku vlak, neuhlídala ji babička

Právo, Novinky, Petr Nový, Radek Plavecký
Mělník
Aktualizováno

Neštěstí s tragickým koncem se stalo v pátek dopoledne ve Vraňanech na Mělnicku. Vlak tam srazil na kolejích malé dítě, které zemřelo na místě. Železnice byla na žádost policie v místě zcela uzavřena, provoz se podařilo obnovit po poledni.

Článek

K neštěstí došlo 20 minut po deváté hodině ráno přímo na nádraží. Vlak jedoucí z Berlína na pražské hlavní nádraží se střetl s 1,5letou dívkou. Ta utrpěla smrtelná zranění, záchranáři už jí nedokázali pomoci.

Dívku v okamžiku neštěstí hlídala její babička. Tu záchranáři odvezli v šoku a špatném psychickém stavu do mělnické nemocnice.

"Dítě se na nástupiště dostalo z přilehlého bufetu, kde bylo se svou babičkou. Následně vstoupilo z prvního nástupiště do kolejiště a šlo proti jízdě vlaku, který jel rychlostí přibližně 160 km/h," řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Neštěstí se stalo na první staniční koleji přímo před dopravní kanceláří železničářů. Do půl jedenácté byl provoz v místě řízen po jedné koleji, poté byl provoz zastaven na žádost policie úplně. Okolnosti nehody prošetřují také pracovníci Drážní inspekce.

Policie k případu nechce zveřejnit žádné další podrobnosti. „Zatím se nám nepodařilo kontaktovat rodinu a nechceme, aby se dozvídali podrobnosti přes média,“ uvedl mluvčí mělnické policie Václav Tichý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám