Hlavní obsah

Za zneužití školaček a znásilnění dostal muž z Aše 7,5 roku

– Plzeň

Krajský soud v Plzni uložil v pátek trest 7,5 roku vězení 33letému muži z Aše, který byl obžalován ze zneužití tří školaček, znásilnění jedné z nich a dále z vydírání a ohrožování mravní výchovy mládeže.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Soud muži rovněž nařídil ochrannou sexuologickou léčbu. Za trestné činy mu hrozilo až 12 let vězení. Obětí odsouzeného byla tři děvčata, dvě ve věku 11 a jedna ve věku 13 let. Muž potvrdil pohlavní styk pouze s jednou dívkou, podle něj byl dobrovolný.

Ve všech případech se jednalo o děti, které odsouzený znal. Znásilnění jedenáctileté dívky se dle spisu dopustil v létě 2000. K dítěti přilehl, když spalo, později čin opakoval i přesto, že se dívka fyzicky i slovně bránila.

Děvčeti, s jejíž matkou žil bratr obžalovaného, také údajně vyhrožoval, že ji nechá odebrat sociální pracovnicí. Od července 2000 až do ledna 2001 dívku zneužíval ve chvílích, kdy mu ji její matka ponechávala k hlídání. V tuto dobu ale podle státního zástupce už děvče souhlasilo, od obžalovaného dostávala za styk dárky.

Druhou jedenáctiletou dívku zneužíval od června 2002 do zimy 2007 v bytech, kde žil s její matkou a dalšími dětmi. O třetí, třináctiletou školačku, se dle spisu začal zajímat na konci roku 2008. Spřátelil se s jejími rodiči, začal k nim docházet na návštěvy. V březnu 2009 ji zavedl na procházku do lesa za město a zneužil.

Podle znalců trpí muž takzvanou hebefilií neboli sexuální úchylkou, při níž dotyčný preferuje pohlavně nedospělé dívky. Projevuje se u něj také údajně sexuální agrese s prvky sadismu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám