Hlavní obsah

Kaplan z Jesenicka je podezřelý ze zneužívání chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Policisté podezřívají z pohlavního zneužívání mladistvého chlapce 44letého muže z Jesenicka. Údajně mu po koupeli otíral nahé tělo a hladil hocha v posteli. Podezřelý je kaplanem, chlapce vyučoval náboženství, řekla jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Muži hrozí až dva roky vězení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Kaplan měl chlapce pětkrát pozvat do svého bytu od března do června loňského roku. Hoch u něj s vědomím své matky i přespával.

"Po koupeli muž chlapci otíral nahé tělo. Při vlastní koupeli požadoval po chlapci umytí zad a dalších částí těla. Ten mu ale pouze umyl záda. Při ulehnutí do lůžka si podezřelý přilehl k mladíkovi pod společnou deku a hladil ho po celém těle," uvedla mluvčí.

Doplnila, že chlapec jako osoba s nízkým sebeprosazováním se přes nepříjemné pocity nebránil.

"Současně poškozený k podezřelému jako kaplanovi, který ho vyučoval náboženství, choval velkou důvěru a považoval ho v důsledku rozhovorů s ním za důležitou osobu pro svůj život," řekla mluvčí.

Muž je podezřelý z pohlavního zneužívání a ohrožování výchovy mládeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám