Hlavní obsah

Výbuch zničil rodinný dům, majitel spáchal sebevraždu

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Výbuch s následným požárem ve čtvrtek večer vážně poškodil dvoupodlažní rodinný dům v Morávce na Frýdecko-Místecku. Pětačtyřicetiletý majitel domu to neunesl a spáchal sebevraždu.

Článek

„Ráno ho našla sousedka v kůlně,“ řekl Právu mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec s tím, že muž se oběsil. Majitel domu podle policie v době výbuchu nebyl doma. „Když se vrátil, dům už hořel,“ doplnil.

Podle mluvčího moravskoslezských hasičů Petra Kůdely ve dvoupodlažním a částečně podsklepeném rodinném domku po rekonstrukci došlo ve čtvrtek večer z dosud neznámých důvodů k výbuchu, tlaková vlna vyrazila okna a dveře až na vzdálenost 15 metrů.

„Výbuch vážně poškodil statiku objektu, škoda byla předběžně stanovena na 1,5 miliónu korun. Okolnosti výbuchu se budou upřesňovat na místě během pátku,“ doplnil.

Informaci o výbuchu podle Kůdely obdrželo operační středisko ve čtvrtek krátce před 19. hodinou.

„Na tísňovou linku hasičů volali chataři ze sousedních rekreačních objektů, kteří zaslechli hlasitou detonaci,“ řekl. U výbuchu s následným požárem podle Kůdely zasahovalo pět jednotek.

Hasiči museli hasit vydatný požár střechy domu s garáží kvůli bezpečnosti hlavně z hasičské automobilové plošiny. Sousední zrcadlově postavený dům vyvázl bez škod. Po uhašení požáru strhávali hasiči část nosných konstrukcí a opěrných zdí, aby předešli dalšímu zřícení domu, které bezprostředně hrozilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám