Hlavní obsah

Tříletý chlapec pomohl zachránit svou matku, když chtěla skočit z balkónu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Teprve tříletý chlapec výrazně pomohl ve středu k záchraně své matky. Třiadvacetiletá žena se před devátou hodinou večer rozhodla skočit z šestého patra panelového domu na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně. Malý chlapec včas otevřel dveře záchranářům, kteří ženu z balkónu strhli.

Článek

Policie na místo povolala vyjednavače. Když policista přijížděl na místo, viděl, že v šestém patře sedí na balkónovém zábradlí žena a chystá se skočit.

Na rozhovor s ní nebyl prostor. Policista vrazil do bytu, ženu chytil za pas a snažil se ji strhnout.
mluvčí policie Jana Bartíková

Policisté neznali její jméno ani číslo bytu, bylo tedy těžké určit, které dveře jsou ty správné. Policisté i ostatní záchranáři klepali na byty, ale nikdo neotvíral. Snažili se najít především sousední byt a dostat se do něj, aby vyjednávač mohl se ženou komunikovat.

„Najednou se však otevřely dveře, za kterými stál malý tříletý chlapec. Vyjednavač okamžitě zaregistroval, že jde přímo o byt s ženou na balkónu. Na rozhovor s ní nebyl prostor. Policista vrazil do bytu, ženu chytil za pas a snažil se ji strhnout. Mladá žena však zábradlí svírala tak pevně, že to sám nezvládnul. Pomohli mu v tom policisté i hasiči, kteří do bytu vběhli s ním,“ řekla mluvčí policie Jana Bartíková.

Do dětského domova i s hračkami

Mladá maminka nadýchala 2,33 promile. Tvrdila, že sebevraždu spáchat nechtěla, že netuší, co se stalo. Lékař záchranné služby vzhledem ke všem okolnostem rozhodl o jejím převozu do psychiatrické léčebny v Kroměříži.

Tříletého chlapce, o kterého se neměl kdo postarat, si převzala pracovnice sociálně právní ochrany dětí zlínského magistrátu. Žena chlapce převezla do dětského domova i s jeho nejoblíbenějšími hračkami.

Reklama

Výběr článků

Načítám