Hlavní obsah

Na muže se převrátilo nákladní auto, na místě zemřel

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

V Konici na Prostějovsku zemřel v úterý ráno muž, na kterého se převrátilo nákladní auto. Zasáhlo ho přepravní rameno tatry, svým zraněním podlehl na místě. Vůz byl pravděpodobně špatně zajištěn, řidiči nyní hrozí vězení.

Článek

Pracovník firmy Skanska Transbeton na staveništi přečerpával betonovou směs pomocí přepravního ramene umístěného na podvozku tatry. Auto se ale převrátilo na bok a rameno zasáhlo muže, který na staveništi prováděl tesařské práce.

"Muž utrpěl devastující poranění hlavy a hrudníku neslučitelné se životem a na místě svým zraněním podlehl," uvedla mluvčí policie Eva Čeplová.

Řidič tatry byl podle dechové zkoušky střízlivý, policisté jej ale podezřívají z usmrcení z nedbalosti. Hrozí mu za to vězení na jeden rok až šest let.

Vážný pracovní úraz nyní šetří i policisté v Citově na Přerovsku. Dva zaměstnance místní firmy tam v úterý zranila exploze při práci s plynovým hořákem. Jeden z nich musel být s vážnými popáleninami přepraven na popáleninové centrum do Ostravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám