Hlavní obsah

Fanoušci Živanic zbili při zápase rozhodčí kvůli penaltám

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Sestup fotbalového týmu z Živanic do nižší soutěže neunesli jeho fanoušci a na domácí půdě po zápase zaútočili na rozhodčí a delegáta zápasu. Sporná rozhodnutí hlavního sudího při zápase s Letohradem domácí fanoušky natolik rozlítila, že je po zápase začali honit a bít.

Článek

„Na místo dorazili policisté ihned po oznámení incidentu. V tu chvíli už však k žádnému násilí nedocházelo a fanoušci pouze slovně napadali zasahující policisty i rozhodčí. Oba rozhodčí policistům k incidentu nic neřekli, ani nepožadovali ošetření,“ uvedla Právu k incidentu mluvčí krajské policie Markéta Janovská s tím, že chtěli pouze poskytnout ochranu a doprovod ke svým automobilům.

Hlavní rozhodčí utkání Lubomír Vídeňský musel údajně po zápase sám vyhledat lékařskou pomoc

„Je pravdou, že postranního rozhodčího honili kolem celého hřiště a hlavní sudí dostal pár facek a možná i pěstí. Viděl jsem ho však po tom incidentu z jednoho metru, ale mimo napuchlé pusy mu rozhodně nic nebylo,“ popsal Právu fyzické napadení živanický fanoušek Jirka s tím, že první asi desítka fanoušků vběhla na hřiště už po druhé odpískané penaltě.

Fanoušci se zlobili, že sudí ovlivnili zápas

V tu chvíli se však ještě situaci podařilo uklidnit. Podle jeho slov chtěl však rozhodčí za každou cenu utkání zbytečně dokončit.

„Oba muži také odmítli přijet k nám na služebnu. Nicméně přes to budeme od nich žádat vysvětlení,“ dodala Janovská.

Fotbaloví fanoušci Živanic nemohli především unést dvě odpískané penalty proti svému týmu v době kdy vedli 3:1. Obě proměněné penalty hostí tak znamenaly konečnou remízu 3:3, která poslala jejich tým z divize do krajského přeboru.

„Sudí zápas zcela objektivně ovlivnil. Byl to jednoznačně zmanipulovaný zápas a nedivím, že to dopadlo, jak to dopadlo,“ dodal fanoušek Jirka, který nás požádal, abychom nezveřejňovali jeho příjmení.

Podle něj na zápase bylo pár svatebčanů, kteří se do incidentu také zapojili. Nikdo však nebyl nějak výrazně opilý. Na hřiště navíc nevběhli jen domácí fanoušci, ale také fanoušci Letohradu.

Sobotní zápas bude vyšetřovat také Českomoravský fotbalový svaz. Bude řešit selhání pořadatelů i výkon rozhodčích. Celým případem se bude zabývat i policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám