Hlavní obsah

Kamaráda mlátili tyčí, pak ho ubodali nožem

Právo, Jiří Růžička
Uherské Hradiště

Brutální vraždu, při níž dva muži ve Starém Městě na Uherskohradišťsku ubodali svého známého, vyšetřují kriminalisté ve Zlínském kraji.

Článek

„Čin se stal v noci na sobotu ve Starém městě na Uherskohradišťsku. Dva muži tady ubili a ubodali svého známého,“ informovala mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Jana Bartíková.

Devětatřicetiletý muž svým kamarádům v minulém týdnu vytýkal, že mu chtěli ukrást jeho věci. Pachatelé ve věku sedmatřicet a osmačtyřicet let z Uherskohradišťska se rozhodli muže umlčet.

Rozhodli se ho zbavit jednou provždy

„Nejdříve ho bili a nadávali mu. Nakonec se rozhodli zbavit se ho jednou provždy. V noci na sobotu ho společně kopali do hlavy a krku a mlátili ho metr dlouhou dřevěnou tyčí. Pak ho několikrát bodli do krku nožem. Své oběti způsobili zranění, která nemohla přežít. Tělo pak vrazi odtáhli do trávy poblíž místního cukrovaru,“ popsala Bartíková.

Trojice se znala jen pár dnů. Kamarádi muži poskytli přístřešek v jedné z místností bývalého cukrovaru ve Starém Městě. Právě tady pak došlo k hrůznému činu.

Vrazi s trestní minulostí

„Zavražděného muže postrádal v sobotu ráno jeho kolega, se kterým měl jít do práce. U cukrovaru uviděl krvavou stopu. Vydal se po ní a za chvíli uviděl v trávě pohozené bezvládné tělo. O hrůzném nálezu okamžitě informoval policii. Hlídka v cukrovaru uviděla dva silně opilé muže. Z opilců, kteří nadýchali 1,75 a 2,3 promile, se nakonec vyklubali pachatelé,“ doplnila mluvčí.

Vyšetřovatel pachatele obvinil ze závažného zločinu, který provedli obzvlášť surově. Oba muži za sebou mají trestní minulost. Teď jim hrozí až dvacet let vězení, případně výjimečný trest. Vyšetřovatel podal návrh na vzetí obou obviněných do vazby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám