Hlavní obsah

Za smrt narkomanky, která skočila z balkónu, snížil soud muži trest

Praha

Za způsobení smrti sedmnáctileté narkomanky a poskytování drog 24 lidem půjde Ondrej Gyngo na deset let do vězení. Rozhodl o tom v pondělí Vrchní soud v Praze. V odvolacím jednání zmírnil verdikt liberecké pobočky Krajského soudu v Ústí nad Labem z letošního března, který muži uložil dvanáctiletý trest.

Foto: Barbora Silná, Právo

Ondrej Gyngo před vynesením rozsudku u krajského soudu.

Článek

Pervitinem předávkovaná dívka vyskočila v červenci 2008 ze sedmého patra panelového domu v Jablonci nad Nisou. Soudy Gynga uznaly vinným z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Dnešní rozhodnutí je pravomocné, možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Nezletilá narkomanka, kterou po aplikaci drogy postihly halucinace a paranoidní stavy, vyšla 19. července 2008 odpoledne na balkón, zavěsila se na zábradlí a pak se se slovy "budu lítat" pustila. Dopadla na trávník a na místě zemřela.

Podle pravomocného rozsudku jí Gyngo předtím v noci dvakrát podal pervitin. Muž vinu na smrti narkomanky popíral. Mezi tím, že dívce poskytl pervitin, a její smrtí podle něho chyběla souvislost. K poskytování pervitinu dalším lidem se Gyngo přiznal.

Podle verdiktu drogu prodával hlavně v Liberci a v Jablonci nad Nisou od druhé poloviny roku 2002 do prosince 2008 24 lidem, některým z nich přitom v té době ještě nebylo 18, a dokonce ani 15 let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám