Hlavní obsah

Anonym vyhrožoval svědkovi v kauze Vítkov

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Hned dvakrát vyhrožoval letos 20. května prostřednictvím starosty Otic na Opavsku neznámý muž svědkovi, který pomohl policii s vypátráním žhářů z Vítkova. Vyšlo to najevo v pátek při hlavním líčení se čtyřmi extrémisty u Krajského soudu v Ostravě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vypálený dům ve Vítkově

Článek

Výhružky dostal starosta přes služební mobilní telefon. „Kde schováváte udavače,“ ptal se neznámý a zavěsil. Asi po pěti minutách zavolal znovu, zeptal se opět na svědka. „Na dotaz, kdo je, odpověděl, že slušný člověk,“ tlumočil hovor soudce Miloslav Studnička s tím, že informoval o anonymním telefonátu policii.

Podle soudu je navíc nyní stíhán za přestupek šestadvacetiletý muž, který na konci května na slavnosti dobrovolných hasičů v Oticích vykřikoval, ať svědek v kauze Vítkov vyhoří. Mladík byl účastníkem slavnosti, a jak později vypověděl na policii, ten večer toho hodně vypil.

„Mezi hosty akce začala hádka, jejímž předmětem byl žhářský útok na romskou rodinu ve Vítkově. Jelikož jsem měl hodně vypito, tak jsem se taky připojil. Ani nevím, co jsem říkal, vůbec si na to nepamatuju,“ bránil se muž a dodal, že ví jen to, že něco říkal. Pak ho prý začali ostatní návštěvníci akce vyhazovat a zavolali na něj policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám