Hlavní obsah

S hořícími pneumatikami bojuje v Kadani 12 hasičských jednotek

Novinky, Petr Nový
Kadaň
Aktualizováno

Dvanáct jednotek hasičů vyjelo ve čtvrtek po poledni do Kadaně - Tušimic, kde hoří na skládce pneumatiky. Podle hasičů hoří velký prostor skládky, z místa se valí hustý dým, který je vidět z velké dálky. Skládka podle hasičů bude hořet až do rána a škoda přesáhne milion korun. Oheň přepálil i záložní vedení, kterým je připojena k rozvodné síti tamější elektrárna.

Článek

Požár vypukl krátce před jednou hodinou odpolední v hale firmy na recyklaci pneumatik v průmyslové zóně. Zasažena ohněm je velká plocha skládky drtírny pneumatik.

„Jednotky zasahují vodními proudy. Požářiště, ze kterého se valí hustý dým, je rozděleno na několik úseků zásahu,“ řekl mluvčí ústeckých hasičů Lukáš Marvan.

"Pravděpodobnou příčinou požáru by podle našich prvních poznatků mělo být chybné uskladnění pneumatik a špatná manipulace s vysokozdvižným vozíkem. Hromada pneumatik totiž byla proložená hořlavým chemlonem, který se vznítil první, zřejmě právě od jiskry od vozíku," řekl ČTK Procházka.

Požár přinesl problémy i jinde. Hromadný výjezd hasičů a natahané hadice načas zablokovaly dopravu v okolí a žár od pneumatik poškodil jedno ze dvou vedení, kterými je napojena do sítě tušimická tepelná elektrárna. Dodávky proudu by ale být ohroženy neměly.

"Došlo k přepálení vodičů na vedení 110 kilovoltů, což je záložní vedení Tušimic z elektrárny. Hlavní vedení naštěstí zasaženo nebylo i elektrárna sama je v bezpečné vzdálenosti. Opravovat ale začneme až poté, co celý sklad vyhoří, což se dá čekat až zítra (v pátek)," řekla ČTK mluvčí ČEZ Soňa Hollingerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám