Hlavní obsah

Policie pátrá po muži, který v Kopřivnici znásilnil školačku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kopřivnice
Aktualizováno

Po dosud neznámém muži, který v úterý po poledni v Kopřivnici na Novojičínsku znásilnil školou povinnou dívku, pátrá policie. Asi padesátiletý muž zatáhl školačku do výtahu, kde ji s nožem v ruce donutil k různým sexuálním praktikám. Informovala o tom moravskoslezská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Článek

Dívka byla podle policie ve věku od 8 do 12 let, její přesný věk ale kriminalisté nechtějí zveřejnit, aby oběť nemohl nikdo identifikovat.

„Muž spolu s dívkou nastoupil do výtahu. Po rozjezdu vytáhl nůž a pod pohrůžkou jeho použití ji donutil, aby se svlékla. Poté po ní požadoval různé praktiky. Dívce se podařilo v jistém okamžiku z výtahu utéci,“ uvedla mluvčí Štětínská s tím, že bližší podrobnosti o způsobu provedení znásilnění policie nebude zveřejňovat.

Na základě informací od svědků se kriminalistům podařilo sestavit identikit pachatele. Šlo o zhruba padesátiletého muže vysokého asi 178 centimetrů, který má na svůj věk udržovanou, spíše atletickou postavu.

„Někdo uvedl, že měl brýle, jiný svědek ho viděl bez brýlí. Muž působil upraveně, byl oholený. Jednalo se o bělocha, ale měl mít opálenou, spíše až spálenou pleť dočervena. Hovořil plynně česky,“ uvedla mluvčí.

Pachatel se podle ní v úterý po poledni mohl pohybovat v prostoru ulic Družební, Česká, 17. listopadu a Osvoboditelů. „Na sobě měl mít modré rifle ošoupané na kolenou, košili se šedomodrými svislými pruhy s dlouhým rukávem. Při skutku měl použít kuchyňský nůž o celkové délce 25 centimetrů,“ doplnila policistka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám