Hlavní obsah

Exekutoři svedli marnou bitvu o televizi se zadluženou rodinou

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polešovice

V nelítostný boj o televizi přerostl výjezd exekutorů do Polešovic na Uherskohradišťsku. Rodina devatenáctileté ženy, která již delší dobu nesplácela své dluhy, je totiž odmítala vpustit do domu. Exekuci přitom před časem nařídil uherskohradišťský soud.

Foto: Šárka Tonarová, Právo

Exekutoři se snaží při vamáhání dlužné částky zabavit cenné věci. V tomto případě však neuspěli. (Ilustrační foto)

Článek

„Překřikování, postrkování, sprosté nadávky, křik žen a pláč dětí spolu se zákonnými výzvami policistů a exekutorů. Tím vším byl v pondělí kolem poledne prosycen dům v Polešovicích,“ přiblížil scénu policejní mluvčí Aleš Mergental.

Výkon rozhodnutí soudu byl však nevratný, proto si exekutoři na pomoc zavolali policejní hlídku. Teprve při příjezdu strážců zákona otevřeli obyvatelé domu dveře. Exekutoři zde našli televizor schovaný pod peřinami a označili jej jako věc spadající do exekuce.

Rodina v přesile bránila televizi

„Vtom se kolem dvojice exekutorů a dvojice policistů shluklo osm lidí a několik malých dětí. Všichni se navzájem překřikovali a policistům uváděli různé okolnosti, kvůli kterým by exekutoři měli z domu odejít a nic nebrat. Najednou jedna z žen zamkla dveře do pokoje s televizí a odmítala je otevřít,“ poznamenal mluvčí.

Křik ale neutichal, exekutoři se stále domáhali vpuštění do místnosti s televizí.

Navíc si začal na zdravotní stav stěžovat starší muž žijící v domě. Zavolal si záchrannou službu. V téže chvíli raději policisté kvůli nepřehledné situaci požádali o pomoc hradišťské kolegy.

„Policisté měli co dělat, aby zabránili vážným fyzickým útokům na exekutory. Sami přitom byli atakováni především ze strany tří nejaktivnějších žen. Devatenáctiletá dlužnice, čtyřiačtyřicetiletá žena a dvacetiletá žena žduchaly do zasahujících policistů, škrábaly je na rukou, kopaly do nohou a hrozily pěstmi,“ pokračoval mluvčí s tím, že ženy nepřestávaly útočit ani po výzvách policistů. Proto raději čtyřiačtyřicetiletou ženu spoutali.

Televizi během bitky někdo odnesl oknem

Tímto činem se rozvířená atmosféra v domě plném lidí částečně zklidnila. Exekutorům se podařilo vstoupit do zamčené místnosti, ale televize už v ní nebyla. „Okno bylo zvenčí rozbité. Někdo další se tak do situace zapojil a televizi odnesl na neznámé místo. Exekutoři nakonec z domu odjeli pouze se zajištěnou přímočarou pilou a DVD přehrávačem,“ dodal Mergental.

Spoutanou ženu i devatenáctiletou dlužnici policisté převezli na služebnu. V současné době jsou obě podezřelé ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Hrozí jim tak až pětiletý žalář. Policisté zároveň prověřují, zda došlo ke spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám