Hlavní obsah

Pražská mordparta hledá zmizelého podnikatele Kříže

Právo, Radim Vaculík
Praha

Květnové zmizení místopředsedy Českomoravského fotbalového svazu a plzeňského podnikatele Miroslava Kříže (51) šetří podle informací Práva také speciální oddělení vražd pražské policie. Jednou z vyšetřovacích verzí je totiž i ta, že se Kříž mohl stát obětí zločinu. Právu to potvrdil bez dalších podrobností šéf mordparty Josef Lottes.

Článek

„Pracujeme na tom i my. Jsou tam verze, které se pochopitelně prověřují, a v současné době nemůžeme v žádném případě vyloučit ani tu, že se dotyčný mohl stát obětí nějakého násilného trestného činu,“ uvedl Lottes.

Verzí je však více, například že Kříž kvůli sporům s obchodními partnery a stamiliónovým dluhům na čas dobrovolně zmizel do zahraničí. V médiích se objevila spekulace, že byl viděn v Panamě. Podle důvěryhodného zdroje Práva z pražské policie se ale tato informace nepotvrdila.

„Není však podle dosavadního šetření vyloučeno, že pobývá v jiné podobné destinaci,“ podotkl zdroj.

Vůbec první zveřejněnou verzí, kterou se policie stále rovněž zabývá, byl domnělý únos Kříže v okamžiku, kdy 22. května v restauraci v centru Prahy jednal s majitelem Baníku Ostrava Tomášem Peterou. V jednu chvíli mu prý zazvonil telefon, Kříž vyšel s mobilem u ucha ven a odtud jej odvezla černá limuzína. Tehdy ho viděli naposledy. Podle informací Práva policie už ví, kdo Křížovi v osudnou chvíli volal, jméno ale zatím odmítá zveřejnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám