Hlavní obsah

Piráta z D1 vzal Prazdroj na milost, je ale bez auta

Právo, Ivan Blažek
Plzeň

Manažer Luboš Lacina, který po brutálním manévru vytlačil z dálnice D1 služebním superbem vůz s pomaleji jedoucí řidičkou, zase chodí do práce v Plzeňském Prazdroji.

Článek

Pivovar jej sice kvůli zmíněné události na konci března zbavil funkce, Lacina však dlouho doma neseděl. Firma už jej povolala zpět, i když na jiné místo. O jeho návratu informoval server Idnes.

„Dočasně pracuje v obchodním oddělení na vybraných projektech, které nejsou strategického charakteru. K výkonu práce nemá služební automobil,“ sdělil Právu tiskový mluvčí pivovaru Jiří Mareček.

„Samozřejmě platí naše původní prohlášení, ve kterém jsme deklarovali, že rozhodně nebudeme tolerovat bezohledné a nezodpovědné řízení,“ připomněl Mareček, podle něhož ale policejní vyšetřování potrvá ještě několik měsíců.

„Respektujeme princip presumpce neviny, a proto jsme se s ním dohodli na jeho návratu do práce na jinou pozici,“ dodal Mareček.

Střet superbu s mazdou, který se odehrál 22. března, jen zázrakem neskončil zraněním posádky vytlačeného vozu. Podle Lacinovy verze šlo o nepovedený předjížděcí manévr, pokud mu však vyšetřování prokáže úmysl, hrozí mu až dvanáct let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám