Hlavní obsah

Pod cisternou se utrhla silnice, unikl tekutý dusík

Právo, Aleš Honus
Zátor
Aktualizováno

Deset rodinných domů muselo být v sobotu dopoledne evakuováno po nehodě nákladní cisterny s tekutým dusíkem, která se stala mezi Krnovem a Zátorem na Bruntálsku. Z cisterny začal unikat tekutý dusík, hasiči proto také museli hlavní tah mezi Bruntálem a Krnovem v úseku mezi Novými Heřminovy a Zátorem zcela uzavřít.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

"Při nehodě došlo k menšímu úniku tekutého dusíku. Únik se podařilo hasičům

zastavit," řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster. "Pro jistotu jsme však evakuovali pár lidí z okolních domů," dodal.

Nehoda se stala v 09:20. "Podle předběžných výsledků vyšetřování řidič najel na okraj vozovky, která se pod ním utrhla. V tomto úseku je ve velmi špatném stavu. Řidič se sice  Snažil nehodě zabránit, ale cisterna se nakonec převrátila do příkopu," uvedla mluvčí bruntálské policie Ivana Křištofová. Nehoda se obešla bez zranění. Dechová zkouška u řidiče byla negativní.

Podle hasičů byl únik chemikálie malý. Policie kvůli nehodě musela uzavřít silnici. "Odklon dopravy je přes obec Milotice a bude trvat pravděpodobně až do pozdních odpoledních hodin," řekla mluvčí bruntálské policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám