Hlavní obsah

Dálnici z Brna do Prahy blokovalo vyšetřování "piráta"

Právo, rap
Aktualizováno

Dálnice D1 byla v pátek dopoledne na 24. kilometru částečně zablokovaná. Probíhalo tam vyšetřování březnové dopravní nehody, při které řidič Luboš Lacina vytlačil z dálnice jiné auto. Podle kamer, které nebezpečnou jízdu takzvaného dálničního piráta zaznamenaly, vše vypadalo jako krutý akt pomsty za zdržení.

Článek

„Nakonec nebyla dálnice uzavřená celá, jak jsme avizovali, ale kriminalistům stačily krajní pruhy a jeden zůstal volný. Specialisté na dopravu provedli na místě šetření, přeměřovali si vzdálenosti na místě nehody,“ uvedl mluvčí středočeské policie Jakub Vinčálek.

Další podrobnosti kriminalisté tají s ohledem na stále probíhající vyšetřování. Kdy se případ dostane k soudu, zatím není jasné.

Luboš Lacina čelí podezření, že jako pomstu za pomalou jízdu vytlačil 22. března po osmé hodině ráno z dálnice řidičku mazdy, která předjížděla kamión.

Lacina jel ve služebním superbu směrem do Prahy. Před ním začala předjíždět kamión řidička mazdy a vjela do stejného pruhu, jakým jel i Lacina. Ten musel kvůli řidičce zřejmě zpomalit, a když se mazda vrátila do pomalejšího pruhu, Lacina ji začal rychle předjíždět. Při manévru ale podle kamer prudce najel do pravého pruhu těsně k mazdě a vytlačil ji z dálnice.

Mazda doslova vystřelila z vozovky a zastavila až mezi stromky u dálnice. Cestujícímu mladému páru v mazdě se naštěstí nic nestalo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám