Hlavní obsah

Muž přepadl hernu, pak se omluvil a nakonec i sám udal

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Neobvyklé vyvrcholení měla loupež, která se stala ve středu večer v jedné z ostravských heren. Osmasedmdesátiletému barmanovi se podařilo zahnat pomocí atrapy pistole lupiče, jenž ho ohrožoval nožem. Lupič se po několika minutách do herny vrátil a odvážnému seniorovi se omluvil. Poté vytočil linku 158 a udal se.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Článek

O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Přestože podle ní nedošlo k žádné škodě ani újmě na zdraví, mladík byl obviněn ze zločinu loupeže, na který trestní zákoník pamatuje trestem vězení až do deseti let.

Mladík do herny podle informací policie vstoupil krátce před šestou hodinou večer a s nožem v ruce se domáhal vydání hotovosti.

„Barman zpočátku jakoby souhlasil s vydáním majetku a uklidňoval podezřelého. Obrat však přišel vzápětí. Z místa, kde bývají obvykle uloženy finance, odvážný senior vytáhl atrapu zbraně a podezřelý se ve strachu dal na útěk,“ uvedla mluvčí.

Po nějaké době se však mladík do herny vrátil a omluvil se seniorovi za přepadení.

„Tím, kdo zločin oznámil, byl 19letý mladík, který policisty informoval na lince 158. Policisté brzy zjistili, kde se mladík nachází a k jakému skutku došlo,“ uvedla mluvčí s tím, že policisté podezřelého zadrželi a eskortovali na služebnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám