Hlavní obsah

Noční bouřka v Liberci smetla muže do Nisy, utonul

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec
Aktualizováno

Středeční noční bouřka spolu s přívalovým deštěm stála život asi 30letého muže, který spadl do řeky Nisy v centru Liberce před 22. hodinou. Hasiči se snažili muže z řeky vylovit. Tělo záchranáři našli ve čtvrtek odpoledne.

Foto: Barbora Silná, Právo

Pátrání po utonulém v korytě řeky

Článek

Tělo bylo nalezeno ve čtvrtek odpoledne u obce Hamrštejn, asi pět kilometrů od Liberce,“ řekla Právu mluvčí policie Ludmila Knopová.

Od čtvrtečního rána po jeho těle pátratali dobrovolní i profesionální hasiči, kteří prohledávali břehy Nisy.

„Muž spadl do koryta řeky Nisy, kde ho začal unášet proud,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Iva Michalíčková.

Podle Knopové viděl náhodný svědek muže ve vodě, když volal o pomoc. Na místo proto nejprve přijeli policisté. „Jeden z policistů dokonce vstoupil do řeky a muže zachytil za ruku, v dravém proudu ho ale nedokázal udržet,“ uvedla Knopová.

Do akce byli povoláni i hasiči a zdravotníci. Ti hlídkovali na několika místech řeky, kde se snažili muže zachytit. „Poté osoba ve vodě zmizela. Zásah komplikovala bouřka a silný déšť, kvůli kterému se prudce zvedala hladina a sílil proud řeky Nisy,“ konstatovala Michalíčková.

Mezitím hlídali hasiči na několika místech toku u jezů, zda se tělo neobjeví. V Liberci ukončili zásah ve tři hodiny ráno a v Krásné Studánce hlídkovali až do ranních hodin.

„Krátce před 8. hodinou byl ve větvích u řeky nedaleko fotbalového hřiště nalezen černý batoh, který údajně patří pohřešované osobě,“ dodala Michalíčková.

Podle informací z Povodí Labe byla v tu dobu řeka na prvním povodňovém stupni a hladina kulminovala na bezmála 120 centimetrech, což je téměř trojnásobek normálního stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám