Hlavní obsah

Patnáctiletý mladík vjel s autem pod kola rozjetého vlaku a zemřel

Právo, ČTK, Jiří Růžička
Branky

Osobní auto řízené zřejmě teprve patnáctiletým mladíkem vjelo ve středu na železničním přejezdu u obce Branky na Vsetínsku přímo pod kola rozjetého vlaku. Po nárazu bylo auto odhozeno mimo přejezd i kolejiště. Dva sedmnáctiletí spolujezdci utrpěli vážná zranění, jeden z nich je v kritickém stavu.

Článek

„V autě cestovali tři velmi mladí muži, z nichž jeden svým těžkým zraněním podlehl na místě (ročník 1995), další mladík (1993) byl v kritickém stavu a třetí mladík (1993) utrpěl vážné zranění ruky. Před příjezdem záchranářů byli všichni z vraku auta vytaženi,“ řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Podle policejní mluvčí Ludmily Brousilové patnáctiletý řidič nerespektoval funkční signalizační zařízení, které oznamovalo příjezd vlaku. "Nikdo z nich neměl řidičské oprávnění, neměli za volantem co dělat. Okolnosti nehody nadále šetříme stejně jako to, jak se mladíci k automobilu dostali," poznamenala vsetínská policejní mluvčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma zásahovými vozy, kterou posílili drážní hasiči z Přerova.

„Hasiči, zdravotníci i policisté přijeli v tomto případě současně. Záchranáři se okamžitě začali prioritně starat o dva těžce zraněné mladíky. Lékař nechal na místo povolat vrtulník letecké zdravotnické služby, kterým byl jeden pacient transportován do nemocnice v Ostravě. Druhý vážně zraněný byl přepraven sanitním vozem do nemocnice ve Valašském Meziříčí,“ popsal Mitáček.

Doprava na železnici byla uzavřena na několik hodin a cestujícím byla poskytnuta náhradní přeprava. Ve vlaku cestovalo asi třicet osob, nikdo nebyl zraněn.

K nehodě se seběhly rodiny postižených

Mladíci jedoucí v autě byli místní. V krátké době po tragédii se na místo seběhli rodinní příslušníci, které událost velmi těžce zasáhla. „Hasiči, proškolení v poskytování posttraumatické péči, poskytovali svou pomoc zdrceným rodinám,“ vysvětlil Mitáček.

Prakticky ve stejné době vyjížděli záchranáři také k nehodě v Zámecké ulici ve Valašském Meziříčí. "Osmiletý chlapec jel na koloběžce na přechodu pro chodce, který vede přes koleje. Zatím z nezjištěných důvodů vjel pod vlak, který ho odhodil na další vlak, jedoucí po druhé koleji. Hoch utrpěl zranění nohy a hlavy, se kterým byl převezen do valašskomeziříčské nemocnice," přiblížila Brousilová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám