Hlavní obsah

Sto policistů provedlo zátah na šestičlenný gang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté Prahy-venkov o víkendu zadrželi šestičlennou skupinu, kterou viní z krádeží aut a výroby drog. Policie škodu předběžně vyčíslila na 4,8 miliónu. Není vyloučeno, že se na trestné činnosti podílelo více pachatelů, řekl na tiskové konferenci Marian Rypka ze středočeské kriminální služby.

Článek

Kriminalisté čtyři pachatele obvinili z krádeží aut a dva z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Pěti mužům a jedné ženě tak zatím hrozí tresty od dvou do osmi let vězení. Součet škod však není konečný. Není tak vyloučeno, že se jejich tresty zvýší až na deset let vězení.

Pět pachatelů je ve vazbě. Všichni byli v minulosti trestáni za majetkovou trestnou činnost.

Gang ve věku od 20 do 30 let se specializoval hlavně na krádeže vozů značky Volkswagen a Audi, a to nejen ve středních Čechách, ale i v Libereckém kraji. Zatím kriminalisté odhalili 24 krádeží vozů. Jednou z vyšetřovacích verzí je ta, že auta rozmontovali na součástky a dál prodávali.

Pěstírny marihuany i varna pervitinu

Do akce v noci ze soboty na neděli bylo nasazeno 100 policistů, kteří jednoho z podezřelých zadrželi ve voze i s jeho přítelkyní. Zbývající byli zadrženi zásahovou jednotkou ve svých domovech ve Staré Boleslavi, v Brandýse nad Labem a okolí. Jde totiž podle policie o nebezpečné pachatele, kteří mohli být ozbrojeni. Zbraně však policisté u nich nenašli.

Při domovních prohlídkách pak policisté objevili dvě pěstírny marihuany, střelivo, čtyřkolky, navigace, mobilní telefony a další kradené věci. Také u mladíků našli usvědčující důkazy, například takzvané vylamováky, upravené šroubováky a spínače, které používali ke krádežím aut.

Jednu z pěstíren našli kriminalisté v netradičním prostoru - v plátěné skříni. Fungovala na principu hydroponie. Celkem zajistili kriminalisté sto rostlin marihuany. U jednoho z pachatelů také objevili varnu pervitinu. Suroviny na jeho výrobu si obstarával z Polska.

Podle policistů z Prahy-venkov jde o jednu z největších akcí v poslední době na území středních Čech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám