Hlavní obsah

Mladík z Moravy z nešťastné lásky popsal dům vlastní krví

– Uherské Hradiště
Novinky, Petr Nový

Devatenáctiletý mladík napsal v noci na středu vlastní krví nápis na fasádu domu v ulici Petra Chelčického v Uherském Hradišti. Důvodem byla podle policistů nešťastná láska, svou roli sehrál i alkohol. Poranění si způsobil o rozbité sklo domovních dveří.

Článek

"Z neznámého důvodu zřejmě rukou rozbil skleněnou výplň dveří. Ať už díru ve skleněné tabuli udělal rukou nebo něčím jiným, poranil se přitom na ruce, ze které se mu začala řinout krev. Snad neštěstí v srdci, alkohol v hlavě a bujará mladická vzdorovitost mu začaly psát zkrvavenou rukou nápis na domovní zeď," popsal poeticky mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Nápis na zdi našla ráno obyvatelka domu a zavolala na policii. Hlídka hradišťských policistů přijela k domu a zjistila, že se nejedná o klasické sprejerství, jak žena popisovala. "Na místo přijel kriminalistický technik, který potvrdil, že se jedná o krev,“ doplnil Mergental.

Policie nasadila psovoda, jehož čtyřnohý parťák Zanus zachytil pachovou stopu. Po kilometru pes zastavil před jedním z panelových domů. Z okna se dívala na policejní počínání žena středního věku.

„Policisté jí řekli, že hledají někoho, kdo byl od krve. Žena v okně řekla, že její syn přišel v noci se zakrvácenou rukou. Služební pes tak dovedl policisty k domovu nešťastného mladíka, který byl autorem krvavého nápisu,“ doplnil Mergental.

Mladík byl v té době již ošetřován v nemocnici. Po vystřízlivění a výslechu nešťastného mladíka policisté vyšetřují pro trestný čin poškození cizí věci, za což může jít až na rok do vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám