Hlavní obsah

Drogy prodávali v bývalém nevěstinci, vydělali nejméně šest miliónů

Právo, Aleš Honus
Ostrava
Aktualizováno

Skupinu výrobců drog, kteří několik let zásobovali heroinem a pervitinem desítky zákazníků, zatkla v minulých dnech policie v Ostravě. Na počátku odhalení případu bylo úmrtí 19leté dívky, která zemřela po předávkování heroinem. Ve středu o tom informovali severomoravští kriminalisté.

Článek

Policisté se o úmrtí studentky dozvěděli na počátku května a během několika hodin od nahlášení zatkli jejího přítele, který jí heroin přinesl. „To byl ale pouhý začátek. Za několik týdnů jsme za asistence zásahové jednotky zadrželi 48letého Vietnamce a dvě ženy ve věku 25 a 28 let. Drogy prodávali v domku růžové barvy, který dříve sloužil jako nevěstinec,“ uvedl kriminalista Pavel Václavík.

Prodej drog nonstop

Dodal, že prodej drog v domečku, který byl schovaný za vysokou betonovou zdí, fungoval nepřetržitě. „Pro drogu si tam bylo možné přijít v kteroukoliv denní i noční dobu,“ dodal Václavík.

Podle dosavadních zjištění skupina dealerů prodala za několik posledních let sedm kilogramů heroinu a téměř kilogram pervitinu. „Prodejem heroinu si vydělali asi 4,5 miliónu korun a další jeden a půl miliónu si vydělali za pervitin. V současné době zjišťujeme, kdo obviněné drogami zásoboval,“ uvedl kriminalista

Obvinění jsou ve vazbě, nejvyšší trest hrozí v případě odsouzení mladíkovi, jehož přítelkyně po požití heroinu zemřela. Nový trestní zákoník na tento případ pamatuje s přísným trestem od 10 do 18 let vězení. Dívka podle policie měla doma dobré zázemí a mimo jiné byla premiantkou třídy.

Život výborné studentky změnil jediný koncert s drogami

„Pak se ale zúčastnila jednoho koncertu, kde se seznámila s uživateli drog a velmi rychle propadla závislosti. Později sice dobrovolně podstoupila léčbu, ale ta závislost byla bohužel taková, že z léčebny utekla,“ uvedl Václavík.

Policie nyní bude celý případ skupiny dealerů dokumentovat a je možné, že 48letý Vietnamec o svůj růžový domek přijde, protože není vyloučeno, že peníze na jeho pořízení získal trestnou činností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám