Hlavní obsah

Za zbití sokyně v budově soudu dostala žena pokutu

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Za žárlivou scénu, při níž kromě vulgárních nadávek došlo i na facky a kopance, bude muset manželka justičního strážce z Klatov zaplatit pokutu. Před dvěma měsíci dala v budově klatovského soudu jedné z úřednic brutální nakládačku za to, že jí svedla muže.

Foto: Ronald Wittek, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Přestupková komise klatovské radnice jí za to podle informací Práva vyměřila peněžitý trest ve výši několika tisíc korun.

„Ve věci jsme už vydali rozhodnutí, ale jeho výsledek nemůžeme ze zákona zveřejnit,“ uvedl tajemník Městského úřadu v Klatovech Miroslav Šafařík. Jak Právo zjistilo, komise záležitost vyřídila příkazním řízením, což znamená, že nebylo nařízeno jednání, ale úředníci rozhodli od stolu. Vycházeli přitom ze spisového materiálu od policie, který obsahoval dostatek usvědčujících důkazů.

„Nebyl proto důvod nařizovat běžné přestupkové jednání. To se ale může změnit, pokud se dotyčná odvolá,“ uvedl zdroj z klatovské radnice, který si přál zůstat v anonymitě.

Incident vyšetřovala policie poté, co poškozená žena podala na útočnici trestní oznámení. „Dospěli jsme k závěru, že nebyla naplněna skutková podstata trestného činu,“ uvedla mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová.

Pro právní kvalifikaci byla stěžejní lékařská zpráva. Zranění podle zdravotníků nebylo tak vážné, aby žena musela zůstat delší dobu v léčení. „Spis jsme předali na přestupkovou komisi městského úřadu,“ doplnila Ladmanová. Úředníci jednání zhrzené manželky posoudili jako přestupek proti občanskému soužití.

Načapala je v kanceláři

Manželský trojúhelník se podváděná žena rozhodla vyřešit 29. března, kdy přišla do justiční budovy. „Hned u vchodu se sháněla po manželovi. Jeho kolega poslal ženu do patra, že je v některé z kanceláří. Žena šla už najisto, zřejmě něco tušila. Načapala ho právě v přítomnosti úřednice,“ řekla Právu známá napadené. Podle ní se úřednice před zuřící manželkou schovala na toaletu. Tam také došlo k šarvátce, které předcházel křik a nadávky.

„Ta holka byla úplně dobitá. V jednu chvíli dokonce na chvilku zkolabovala. Celý obličej měla od krve. Kolegyně ji hned odvedla na ošetření k lékaři a potom na policii,“ pokračovala žena.

„Manžel útočící ženy se jen koukal a nevěděl, koho se má vlastně zastat,“ dodala. Zbitá úřednice se druhý den vrátila do práce. Zápasnický souboj nechtěla komentovat. „Nezlobte se, nemám chuť se k tomu jakkoliv vyjadřovat,“ řekla Právu.

Šéfka soudu poté nařídila, že pokud agresivní žena k soudu znovu přijde, smí se v budově pohybovat pouze v doprovodu některého z justičních strážců. Po aféře přišel také o funkci zástupce velitele tamní justiční stráže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám