Hlavní obsah

Za vraždu realitního makléře potvrdil soud muži 17 let vězení

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský vrchní soud uložil v úterý výjimečný trest Karlu Bednářovi za zastřelení realitního makléře v Chudeřicích. Vrah stráví ve vězení sedmnáct let, čímž soud potvrdil únorový verdikt královehradeckého krajského soudu.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Karel Bednář (vpravo) se svým obhájcem Jiřím Slezákem

Článek

Rozsudek je nyní pravomocný, lze se proti němu pouze dovolat k Nejvyššímu soudu. Bednář svou vinu od počátku odmítal.

Podle spisu podal inzerát, ve kterém nabízel prodej rodinného domu na Hradecku. Dům však nevlastnil, chtěl pouze podvodně získat finanční zálohu. V prosinci 2008 vylákal na schůzku makléře, kterého po hádce zastřelil. Tělo muže poté ukryl do jámy, kterou vykopal vedle skleníku.

Obžalovaný před soudem tvrdil, že při schůzce s makléřem přijeli do Chudeřic tři neznámí muži, kteří s mladíkem zůstali sami.

Poté prý uslyšel výstřel. Střelbu neohlásil na policii, protože byl v celostátním pátrání a protože se bál komplikací kvůli předchozímu odsouzení za krácení daně a pokus o podvod. Také uvedl, že ve vazbě poznal jednoho z mužů, kteří makléře zastřelili.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám