Hlavní obsah

Při srážce autobusu s nákladním vozem osm zraněných

Právo, Novinky, Petr Nový, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek
Aktualizováno

V Paskově na Frýdecko-Místecku se v pondělí odpoledne srazil autobus s nákladním automobilem. Při nehodě bylo zraněno osm cestujících z autobusu. Nikdo by neměl být v ohrožení života.

Článek

V autobuse podle hasičů cestovalo v době nehody asi dvanáct lidí. Karosa narazila do nákladního vozu s přívěsem převážejícím uhlí.

„Nehoda si vyžádala osm zraněných osob, z toho řidičku autobusu středního věku a malé dítě. Žádné zranění by nemělo ohrožovat na životě,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Podle něj na místo vyjely čtyři jednotky hasičů před třináctou hodinou. „Hasiči museli opatrně vyprostit zraněnou řidičku autobusu, která měla zaklíněnou nohu. Pomohlo jim v tom odstranění stěny za sedadlem řidičky. Předali ji týmu rychlé záchranné služby,“ doplnil Kůdela.

Převažují pohmožděniny

„Celkem jsme ošetřovali osm lidí. Dva z nich ale byli ošetřeni bez známek zranění. Šest lidí bylo zraněno lehce nebo středně těžce. Šlo o čtyři ženy, jednoho muže a také o jednu holčičku ve věku jeden a půl roku,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl s tím, že mezi zraněními převažují pohmožděniny v oblasti hrudníku, páteře a hlavy.

„U dítěte měl lékař podezření na otřes mozku. Všichni pacienti byli mimo ohrožení života předáni na úrazové ambulanci nemocnice,“ dodal Humpl.

Autobus nedostal přednost

Nehodu podle policie pravděpodobně způsobil řidič nákladního auta, který nedal přednost autobusu.

„Řidička autobusu již nestačila srážce zabránit a narazila čelně do levé části ložného prostoru nákladního vozu. Jednalo se o autobus výlukové linky, která zajišťuje přepravu osob mezi vlakovými stanicemi Paskov a Lískovec,“ uvedl policejní mluvčí Stanislav Sobol.

„Odhadovaná škoda činí předběžně 300 000 Kč na autobusu a 200 000 Kč na nákladním vozidle. Doprava musela být odkloněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám