Hlavní obsah

Vietnamci utíkající před celníky zamkli zákazníky do kontejnerů

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Při víkendové razii v jedné z tržnic v Olomoucké ulici v Brně zajistili celníci padělky za více než devět miliónů korun. Při akci museli řešit i neobvyklý problém, když zachraňovali zákazníky trhovců, které Vietnamci uzamkli při útěku před celníky spolu se zbožím v kontejnerech.

Foto: Martin Polák, Právo

Článek

V pondělí o tom informovala mluvčí jihomoravské celní správy Lada Temňáková. Celkem bylo při akci zajištěno přes 6000 kusů zboží, a to od textilu až po obuv nebo koženou galanterii. Tři prodejci byli dopadeni a hrozí jim trestní stíhání.

Celníci pomáhali celkem pěti zákazníkům, když je trhovci před blížícími se kontrolory zamkli i s několika prodejci do kontejnerů se zbožím a uprchli.

Za členy celního dohledu pak přišla manželka jednoho z nakupujících se žádostí o pomoc. Uvedla, že její manžel byl uzamčen v některém z kontejnerů. Muž je astmatik, hrozilo, že se mu přitíží. Při jeho hledání byly přepravníky na zboží otevřeny a celníci v nich našli tři prodejce a pět nakupujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám