Hlavní obsah

Kůň z královského průvodu v Řevnicích zranil chlapce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Čtrnáctiletého chlapce v neděli v Řevnicích srazila jezdkyně na koni, která jela v královském průvodu mířícím na Karlštejn. Hoch byl s podezřením na zranění kyčle převezen do nemocnice v Praze-Motole. Spolu s ním tam skončila i jeho matka, která utrpěla odřeniny, řekla mluvčí policie Praha-venkov Markéta Johnová.

Foto: Volfík René, ČTK

Královský průvod z Prahy na Karlštejn. Ilustrační foto

Článek

Mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová řekla, že v současnosti je chlapec na ortopedii. "Dělá se mu rentgen a další vyšetření. Není v ohrožení života," dodala.

Mluvčí průvodu Jan Polouček řekl, že dívka jedoucí na huculovi se blížila ke skupince lidí stojících u cesty, kteří si koně fotografovali. Chlapec k ní byl údajně zády. Zakřičela proto na něj, ale zřejmě ji neslyšel.

Koně už nedokázala zastavit a nohou prý narazila do batohu, který měl hoch na zádech. Chlapec upadl. Další jezdci, kteří v průvodu jeli, jí prý řekli, že hoch vstal a je v pořádku, proto nezastavila a pokračovala v cestě. "Moc ji mrzí, co se stalo," dodal Polouček.

Nešťástná událost mrzí i organizátory. "Chceme kontaktovat rodinu chlapce, omluvit se jim a pomoci," uvedl Polouček.

Královský průvod navazuje na historickou tradici, jejíž kořeny sahají do doby vlády Karla IV. Tento panovník uchovával korunovační klenoty Svaté říše římské na Karlštejně a každoročně po Velikonocích je nechával v Praze ukazovat věřícím. Krátce nato byly klenoty vezeny zpět na hrad. Současný průvod je rekonstrukcí návratu klenotů z hlavního města. Z Prahy vyrazil v sobotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám