Hlavní obsah

Tříletá holčička se topila v Berounce, oživoval ji německý lékař

Právo, Novinky, pno, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlštejn
Aktualizováno

Malá dívka spadla ve čtvrtek odpoledne do řeky Berounky u jezu mezi Hlásnou Třebání a Karlštejnem. Když přijeli záchranáři k místu, byla už dívka na břehu a oživoval ji náhodně projíždějící lékař. Dítě je ve vážném stavu.

Článek

„Po příjezdu na místo byla již asi tříletá dívenka vytažena na břehu. Shodou okolností projížděl v té chvíli okolo německý dětský lékař, který okamžitě zahájil resuscitaci,“ řekl ředitel zasahující záchranné služby Trans Hospital Bořek Bulíček.

"Po chvilce se podařilo dítě oživit, naštěstí naskočila,“ uvedl jeden z dobrovolných hasičů z Karlštejna, který byl na místě mezi prvními.

Dítě bylo napojeno na umělou plicní ventilaci. Na místo byl přivolán z Prahy také vrtulník, který dívku po úspěšné resuscitaci dopravil do nemocnice v Motole.

„Holčička je napojena na přístroje a lékaři ji udržují v umělém spánku. Její stav je kritický,“ potvrdila v pátek odpoledne Právu mluvčí nemocnice Eva Jurinová.

Kromě záchranářů na místě zasahovali také hasiči a policisté, kteří nyní vyšetřují okolnosti neštěstí včetně toho, kde byli v době neštěstí rodiče dívky. Podle svědků se zřejmě dítě na chvíli ztratilo jedné z rodin žijící v obci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám