Hlavní obsah

Soudce zprostil obžaloby expolicistu Řebíčka a jeho kolegy

– Teplice
Právo, Karel Otcovský

Teplický soud zprostil obžaloby tři bývalé policisty Romana Majerníka, Radka Turišina a Adama Řebíčka, bratra exministra dopravy Aleše Řebíčka. Byli obžalováni z braní úplatků a zneužití pravomoci veřejného činitele. Skutek jim ale nebyl prokázán a byli okamžitě propuštěni z vazby. Státní zástupce se na místě odvolal.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Obžalovaní Řebíček, Turišin a Majerník na lavici obžalovaných.

Článek

Soudce Milan Ferenc tak nedal za pravdu obžalobě, podle níž měli bývalí policisté od majitele teplického autobazaru Michaela Bartese vzít po různých částkách celkem zhruba tři milióny korun za to, že ho nechají v klidu podnikat, popřípadě že fiktivní trestní kauzy vyřeší v jeho prospěch.

Bartes se po čase obrátil na inspekci ministerstva vnitra, která se případem zabývala. Obžalovaní tvrdili, že jsou nevinní, podle nich jde o vykonstruované obvinění.

V celém případu existují i podezření na nabízení úplatků. Sedm miliónů korun údajně kdosi nabízel Bartesovi, aby nevypovídal v neprospěch Adama Řebíčka. Tvrzení podnikatele nyní prošetřuje policie. S nabídkou miliónového úplatku byl prý kontaktován i soudce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám