Hlavní obsah

Zbitý belgický ovčák přežil první noc, útočník skončil v léčebně

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

První noc po akutní operaci přežil belgický ovčák, kterého v pondělí večer brutálně napadl jeho majitel v pražských Vysočanech. Přesto je stav zvířete nadále velmi vážný. Policie se mezitím připravuje na výslech útočícího muže, který byl převezen do léčebny v pražských Bohnicích.

Článek

Muž skončil ve zdravotnickém zařízení s diagnózou agresivní psychózy. Pokud by byl uznán vinným z týrání zvířat, hrozilo by mu až tříleté vězení. Důležitý tak bude výrok lékařů o tom, zda byl za své jednání odpovědný.

„Muž zatím nebyl vyslechnut, jelikož to jeho zdravotní stav neumožnil,“ řekla ve středu Novinkám mluvčí pražské policie Eva Miklíková. Podle ní budou vyšetřovatelé pravděpodobně potřebovat znalecké posudky, které určí, zda byl muž v době útoku na zvíře příčetný. [celá zpráva]

Podle dostupných informací se majitel o psa bez problémů staral od štěněte. Je proto možné, že za útokem stojí akutní zdravotní nebo psychické problémy. Pokud by lékaři určili, že muž nebyl příčetný, nemohl by být čin klasifikován jako týrání.

Příběh zraněného belgického ovčáka vyvolal silnou vlnu zájmu veřejnosti. Lidé nabízejí svou pomoc, úhradu léčby i to, že si psa vezmou do své péče.

„Zatím však zájemce o převzetí zvířete odmítáme, prognóza vývoje jeho zdravotního stavu je nejistá,“ uvedl ve středu šéf pražských městských útulků Václav Steinbauer.

Rentgen u psa odhalil několikanásobné proražení lebky, zvíře je tak stále v péči veterinářů. Má sice snahu vstát, ale je pod léky. Veterináři dávají psovi také léky pro zmírnění otoku mozku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám