Hlavní obsah

Svázaná prostěradla nevydržela, chlapec se při útěku z ústavu zřítil

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Provaz z prostěradel použil při útěku z Výchovného ústavu v Novém Jičíně v neděli 30. května večer patnáctiletý chovanec. Měl však smůlu. V okamžiku, kdy se chtěl po svázaných prostěradlech spustit z okna v několikametrové výšce, provizorní lano povolilo, chlapec spadl a těžce se zranil.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Útěk z okna ústavu mladíkovi nevyšel. Ilustrační foto

Článek

Za nedovoleným opuštěním objektu ústavu na Divadelní ulici přibližně půlhodinu před nedělní půlnocí byla zřejmě chuť si zakouřit. „Šel údajně pro cigarety,“ potvrdil ředitel zařízení pro problémové chlapce Leo Číhal.

Podle něj se hned o útěku dozvěděli vychovatelé. „Tohle se stane, útěky jsou u nás docela běžná věc,“ dodal s tím, že kluk je stále hospitalizován v nemocnici. „Je stabilizovaný, má polámané ruce, které mu doktoři spravili operačně,“ popsal.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla byl chlapec v době příjezdu sanity při vědomí.

„Na úraz si pamatoval. Byl zraněný v obličeji, při pádu si poškodil zuby a poranil horní i dolní končetinu,“ informoval mluvčí. Záchranáři ho převezli na chirurgickou ambulanci novojičínské nemocnice. „Podle lékaře měl středně těžké až těžké poranění, v ohrožení života nebyl.“

Případem se už zabývala policie. „Prověřovali jsme oznámení. Věc už však nešetříme, nejedná se o trestný čin ani přestupek, policisté nezjistili, že by pád mladistvého někdo zavinil,“ uvedl novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám