Hlavní obsah

Strážníka v Plzni pokousala fretka, pak byla utracena

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

Bolestivé chvilky zažil 44letý plzeňský strážník, který se snažil chytit volně pobíhající fretku. Šelmička se mu zahryzla do obou rukou a způsobila nepříjemné zranění. Na pomoc mu museli přispěchat jeho kolegové, kteří jsou na odchyt toulavých zvířat vybaveni.

Foto: MP Plzeň, Právo

Kousavou fretku musel utratit veterinář

Článek

„Fretka kličkovala mezi auty na křižovatce ulic Štefánikova a Přední cesta v městské části Čechurov. Strážník, který nebyl ve službě a na místě se pohyboval náhodou, se ji rozhodl chytit. Jednak zvíře bylo v ohrožení, ale také mohlo dojít ke kolizi mezi projíždějícími auty, jejichž řidiči se zvířeti snažili vyhýbat,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Podle ní byla fretka ke strážníkovi při odchytu zprvu přítulná, ale pak jej na obou rukou pokousala. Zvíře skončilo v záchranné stanici živočichů a následně jej utratil veterinář.

„Fretka nebyla označená chovatelským čipem. Neznali jsme její původ. V takových případech musí být zvíře utraceno a okamžitě převezeno na speciální vyšetření kvůli možné nákaze vzteklinou. Výsledky potom neprodleně obdrží lékař, který pokousanému člověku může nasadit odpovídající léčbu,“ řekl vedoucí stanice Karel Mako.

Reklama

Výběr článků

Načítám