Hlavní obsah

Řidič chtěl podplatit policistu, ten odmítl a dostal od muže pěstí

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Deset tisíc korun jako úplatek nabízel v neděli v Ostravě - Vítkovicích opilý 23letý řidič policistovi, který ho pronásledoval po dopravní nehodě. Když policista úplatek odmítl, napadl ho řidič údery pěstí do hlavy a do nosu. Dalšímu útoku zabránily až policejní posily. O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková v úterý.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Událost se podle mluvčí stala v neděli v podvečer, kdy mladík nezvládl se svým autem zatáčku a narazil do oplocení a kontejnerů. Po nehodě se dal na útěk. Vzápětí ho začal pronásledovat policista, jemuž jeden ze svědků ukázal směr, kterým řidič prchal.

Poté, co policista řidiče dostihl, začal mu mladík nabízet peníze. „Při cestě zpět k místu nehody policistovi opakovaně, celkem pětkrát nabídl úplatek ve výši 10 tisíc korun s podmínkou, že jej nechá utéci. Když to policista opakovaně odmítal, řidič ho fyzicky napadl,“ řekla Holčáková.

Úder pěstí do obličeje byl podle ní veden nečekaně a policista začal krvácet z nosu.

„Útok pak pokračoval i na zemi, kde muž policistu udeřil třikrát do hlavy, načež se útočníka policistovi podařilo částečně zpacifikovat. Agresivního podezřelého, který kladl aktivní odpor, pak spoutal napadený policista s dalším kolegou, který na místo dorazil,“ dodala Holčáková s tím, že mladík přestal klást odpor až ve chvíli, kdy spatřil další policejní posily. Napadený muž zákona utrpěl zranění hlavy a ruky.

Při dechové zkoušce policisté naměřili mladíkovi přes dvě promile alkoholu. „Obviněný přiznal pití alkoholu, ale nabízení úplatku popřel,“ dodala mluvčí. Policisté navíc podle ní zjistili, že v minulosti se mladík věnoval bojovým sportům.

„Policejní komisař podal podnět ke vzetí obviněného do vazby. Pachateli hrozí za pokus o podplácení trest odnětí svobody na jeden rok až šest let. Za přečin násilí proti úřední osobě hrozí pachateli trest odnětí svobody až na čtyři léta,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám