Hlavní obsah

Květen na silnicích nepřežilo 42 lidí

Novinky, Petr Nový

V právě končícím pátém měsíci letošního roku zemřelo na českých silnicích 42 lidí. To je nejméně za posledních 21 let. Údaje plynou z předběžných statistik policie. Loni ve stejném období vyhaslo na silnicích 64 životů.

Článek

Nejtragičtější květen za jedenadvacet let byl v roce 1994, kdy na silnicích zemřelo 125 lidí. Snižující se bilance úmrtí na silnicích tak pokračuje i v květnu, když od začátku roku zemřelo ve všech měsících méně lidí, než tomu bylo v uplynulých letech. Výjimkou byl březen, kdy zemřelo více lidí než v třetím měsíci roku 2009.

První čtvrtletí přesto bylo nejméně tragické co do počtu mrtvých za posledních 40 let. Nejvíce mrtvých tento měsíc evidují statistiky 28. a 29. května, kdy při nehodách zahynulo po pěti lidech.

Právě uplynulý víkend se do bilance zapsal velmi tragicky, když v pátek i v sobotu zemřelo na silnicích po pěti lidech. [celá zpráva]

Představou ministerstva je, že by letos počet obětí neměl přesáhnout 650. Loni zahynulo na českých silnicích 832 lidí, což bylo o 160 méně než předloni a zároveň nejméně od roku 1990.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám