Hlavní obsah

Zmizelý Kříž údajně předem hlásil, že bude několik dnů pryč

Právo, Radim Vaculík, Karel Felt

Od sobotního večera pohřešovaný místopředseda Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) a plzeňský podnikatel Miroslav Kříž prý jednomu ze svých přátel už dopředu avizoval, že nebude několik dnů k zastižení.

Článek

„Jistá osoba, která si přeje zůstat v anonymitě, tvrdí, že podnikatel mu už s předstihem sdělil, že až do středeční noci nebude k dispozici, a to ani na signálu mobilního telefonu,“ napsal ve čtvrtek deník Sport.

Křížův mobil byl skutečně vypnutý, jenže podnikatel se podle informací Práva nikomu neozval ani ve čtvrtek. „Zatím nic nového o něm nevím. Policie si mě ještě nezvala na výslech,“ řekl Právu generální ředitel a předseda představenstva FK Viktoria Plzeň Adolf Šádek.

Právě s plzeňským klubem byl Kříž dlouhodobě spojován jako jeho šéf a majitel, kterým je prý neoficiálně i nyní. A byl to Šádek, kdo podle svých slov s Křížem v sobotu hovořil.

Podnikatel mu řekl, že odletí služebně do zahraničí, ale neupřesnil prý, kam a kdy se vrátí. Podle šéfa ČMFS Ivana Haška měl Kříž dorazit za českou fotbalovou reprezentací do USA, kde hrála dva přípravné zápasy, ale to se údajně nestalo. Haška, který se už vrátil do republiky, včera kontaktovala policie a domluvili se na schůzce.

Je na záznamu z kamer jeho únos?

Policie už také oficiálně vyhlásila po Křížovi celostátní pátrání a dala informace o pohřešovaném na internet. Oznámení policisté obdrželi v pondělí a nyní prověřují všechny okolnosti Křížova zmizení.

Nechtěli však upřesnit, zda jsou mezi nimi i záznamy z kamer z okolí restaurace Chagall, kde byl Kříž v sobotu na schůzce s majitelem Baníku Ostrava Tomášem Peterou. Právě tam ho viděli naposledy.

O těchto záznamech v médiích hovořila Křížova matka, podle níž je na kamerách vidět, že telefonujícího Kříže někdo venku před restaurací strčil do černé limuzíny, která odjela a on zmizel. Křížová míní, že šlo o únos.

Není prý ale vyloučena ani možnost, že kvůli údajným vysokým dluhům mohl sám podnikatel utéct. Podle některých médií měl údajně problémy a spory se svými obchodními partnery, například se společníkem ve firmě Plzeňský golf park Petrem Šikošem. Prý měl Kříž konflikt také s lidmi kolem uprchlého odsouzeného podnikatele Tomáše Pitra, s nímž měl údajně společného známého obchodního partnera. Kříž se v minulosti také angažoval v restrukturalizaci plzeňské Škodovky.

„Věřím, že se pan Kříž co nejdřív objeví... Neumím posoudit obchodní aktivity kolegy Kříže, ani důvody jeho zmizení. Doufám, že nemají žádnou spojitost s fotbalem,“ dodal Hašek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám