Hlavní obsah

Vyrobili pervitin za 50 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Čtyři vařiče a distributory pervitinu pozatýkala v úterý zásahová jednotka v Praze a na Litoměřicku. Muži se značnou měrou podíleli na zásobování pražské drogové scény. Podle policie prodali od začátku loňského roku drogu za téměř 50 miliónů korun.

Článek

"Proti všem zadrženým zahájil policejní rada stíhání z trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů. V současné době jsou ve vazbě," informovala ve čtvrtek pražská policejní mluvčí Iva Knolová.

Výnosnou živnost se rozhodli založit dva bratři z Prahy. Pětatřicetiletý Martin a jeho o dva roky mladší bratr František našli a přemluvili 43letého narkomana, aby pro ně začal pervitin ve velkém vyrábět. Čtyřlístek uzavřel 46letý přítel jejich matky, který se mimochodem na našem území zdržoval nelegálně.

Doma našli dávky za 3 milióny

"V březnu loňského roku nezákonný obchod rozjeli. Varnu nejprve založili v zahradním domku v Praze 6. Bratři zásobovali vařiče efedrinem a pak drogu dodávali do sítě stálých dealerů," popsala dál Knolová. Po nějaké době varnu přestěhovali do "klidnější" obce na Litoměřicku. Policie tvrdí, že skupina vyrobila bezmála půl miliónu dávek pervitinu.

Po zásahu policie z počátku tohoto týdne u nich proběhly domovní prohlídky. "V neposlední řadě kriminalisté našli 1,6 kilogramu pervitinu v hodnotě téměř 3,3 miliónu korun. V jednom z bytů zajistili i 250 tisíc korun pocházejících z trestné činnosti," vyčetla mluvčí.

Dodala, že všichni obvinění již měli v minulosti problémy se zákonem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám