Hlavní obsah

Na útěku před policií vyšplhal muž na anténu a nechtěl dolů

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rožnov pod Radhoštěm
Aktualizováno

Na vrchol osmimetrové antény na šestipatrové budově v Rožnově pod Radhoštěm vyšplhal v úterý večer při útěku před policií jednatřicetiletý muž z Ostravska. Dostat ho dolů, stálo policisty a hasiče dlouhé přemlouvání.

Článek

„Stožár antény sotva unesl jeho samotného, takže ani cvičení hasiči se za ním nemohli vyšplhat, protože by se stožár zlomil. Nezbylo než mu domlouvat a čekat, jestli poslechne a sleze dolů,“ vysvětlila mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková.

Doplnila, že muž se dostal na střechu veřejně přístupné budovy, která má šest pater. Přibližně z třiadvaceti metrů pak shodil z neznámého důvodu klimatizaci a další poškodil.

„Na linky integrovaného záchranného systému volalo hned několik svědků, takže za podivným případem vyjeli jak policisté, tak i hasiči a záchranáři. Muž chtěl před nimi pravděpodobně utéct, ale nenapadlo ho nic jiného, než vylézt na anténu,“ dodala Bartíková.

Policii se zatím podařilo zjistit jen jméno, věk a trvalé bydliště muže. Ten je chvíli apatický, chvíli velmi agresivní a odmítá spolupráci. Nebylo možné u něj provést ani dechovou zkoušku.

„Podezříváme ho z trestného činu. Cena klimatizace hravě překročí hranici pěti tisíc korun, takže se pachatel podle všeho bude zpovídat z výtržnictví. Je štěstí, že padající klimatizace nikoho nezranila,“ sdělila Bartíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám