Hlavní obsah

Rozlícený občan tloukl úřednici tubusem do hlavy, pak ji chytil pod krkem

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hranice

S kartónovým tubusem v ruce napadl v pondělí rozlícený muž v kanceláři městského úřadu v Hranicích na Přerovsku čtyřiapadesátiletou ženu. Úřednici tloukl do hlavy a způsobil jí zranění.

Foto: René Chvalina, Právo

Článek

Pachatel ženu napadl kvůli předchozímu rozhodnutí úřadu. „Čeho se týkalo nechceme specifikovat, protože celá událost je předmětem šetření policie. Co mohu říci, je to, že se incident neodehrál na sociálním odboru,“ řekl Právu v úterý mluvčí hranické radnice Petr Bakovský.

„Po úderech kartónovým tubusem do hlavy násilník poškozenou uchopil pod krkem a zatlačil do rohu kanceláře, kde ji omezoval ve volném pohybu. Když chtěla telefonem přivolat pomoc, tak jí ho vytrhl z ruky. Poté žena volala opakovaně hlasitě o pomoc,“ sdělila Právu policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Útočník podle ní utekl z kanceláře až když mu úřednice řekla, že je jeho jednání nahráváno. „Žena utrpěla zranění s dobou léčení dvou až tří týdnů,“ dodala mluvčí. Agresor je podezřelý z ublížení na zdraví a omezování osobní svobody. Hrozí mu až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám