Hlavní obsah

Řidiči autobusu v Brně naměřili dvě promile

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Řidič autobusu se v pátek večer u nákupního centra v Brně rozhodl řešit komplikovanou dopravní situaci kvůli dopravním omezením a desítkám policistů na dálnici D2 povolaných k dozoru u začínající přehlídky ohňostrojů svérázným způsobem a vzbudil tak zájem policistů. Při dechové kontrole mu strážci zákona naměřili 1,78 alkoholu a hladinka posléze ještě stoupala.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

Policisté řidiče zastavili a z chmelového odéru šířícího se kolem rozkaceného řidiče jim bylo jasné, že za neurovnanou jízdou není jen nervozita z páteční dopravní špičky, ale že se řidič před jízdou řádně posilnil pěnivým mokem.

„Při orientační dechové zkoušce nadýchal 1,78 promile. Při kontrolním měření hodnota dokonce těsně atakovala hranici 2 promile. Co ho vedlo k tomu, že hazardoval se životy cestujících i dalších účastníků silničního provozu je předmětem šetření,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb s tím, že řidič policistům přiznal čtyři „dvanáctky“ před jízdou.

Hlídka mu na místě zabavila řidičský průkaz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám