Hlavní obsah

V Krušných horách se po pádu těžce zranil horolezec

Novinky, Petr Nový
Krušné Hory

Z pískovcové stěny nedaleko skalní věže Doga v Tiských stěnách v Krušných horách se v neděli zřítil mladý horolezec. Při pádu asi z desetimetrové výšky utrpěl těžká zranění, se kterými ho do nemocnice transportoval vrtulník.

Foto: Vlaďka Merhautová, Právo

Krušnohoří

Článek

Další horolezci ihned po pádu zavolali záchranku, která na místo vyslala vrtulník a horské záchranáře. Ti našli horolezce v bezvědomí. „Podle všeho utrpěl závažné poranění páteře a nemohli jsme vyloučit ani vnitřní zranění,“ uvedl náčelník Horské služby v Krušných Horách Miroslav Güttner.

Záchranáři těžce zraněného mladíka naložili opatrně na nosítka a transportovali cca 400 metrů na místo, kde mohl bez problémů přistát vrtulník. Ten horolezce odvezl do nemocnice v Ústí nad Labem a po vyšetření do jedné z pražských fakultních nemocnic.

„Podle posledních informací měl zlomené dva obratle a další vnitřní zranění. Musím proto apelovat na návštěvníky hor a především horolezce, aby nepřeceňovali své síly a dbali všech zásad bezpečného lezení v pískovcových skalách,“ řekl Güttner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám