Hlavní obsah

Hasiči zřejmě způsobili nehodu, zabili muže sedícího v odstaveném autě

Právo, bed
Aktualizováno

Lidský život si v sobotu dopoledne vyžádala vážná dopravní nehoda na dálnici D1 u obce Jezernice na Přerovsku. Při havárii narazil hasičský nákladní automobil do odstaveného osobního peugeotu. Osmašedesátiletý muž seděl v odstaveném vozidle, do kterého zezadu narazilo hasičské auto vracející se ze zásahu v záplavami postiženém území.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Míra zavinění se vyšetřuje, zatím to ale vypadá tak, že se řidič hasičského vozu zřejmě dostatečně nevěnoval řízení, řekla přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková.

Nehoda se stala po 10:00 na 299 kilometru dálnice D1 ve směru od Ostravy na Brno a Prahu. „Při nárazu utrpěl osmašedesátiletý muž v osobním autě těžká zranění. Na místě zasahoval vrtulník zdravotnické záchranné služby, ale přes úsilí lékařů muž svým zraněním podlehl,“ řekla Právu mluvčí.

Řidič hasičského vozu i jeho spolujezdec vyvázli z nehody bez zranění. "Přesná příčina nehody je předmětem dalšího šetření. Prozatím to ale vypadá tak, že se hasič nevěnoval řízení. Dále budeme muset zjistit to, proč na dálnici osobní vozidlo stálo," řekla ČTK mluvčí. Doplnila, že místo nehody je již průjezdné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám