Hlavní obsah

Na věřitele vzal paličku na maso, dostal 11,5 roku

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Svou nevalnou finanční situací se rozhodl řešit násilím dvaapadesátiletý Petr Myška. Loni na podzim v Třebíči napadl paličkou na maso a nožem svého známého, od kterého si půjčil několik tisíc korun. Jen díky velkému štěstí napadený muž přežil. Krajský soud v Brně Myšku v pátek potrestal 11,5 roky vězení za pokus vraždy.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Petr Myška u soudu tvrdil, že se pouze bránil napadení.

Článek

K události došlo loni na podzim v jednom z Třebíčských bytů. Myška měl svému známému přinést část splátky, místo toho ale u něj na dveře zabušil s prázdnou peněženkou a chtěl další peníze. Jenže muž už žádné další peníze půjčit nechtěl.

Odmítnutí v Myškovi zažehlo prudký hněv, skočil do kuchyně pro paličku na maso a svého známého, který je téměř ochrnutý na polovinu těla a na jedno oko nevidí, udeřil nejméně pětkrát do hlavy. Muže, který byl téměř v bezvědomí, pak ještě pětkrát bodl kuchyňským nožem do hrudníku a břicha, načež utekl a zraněného nechal bez pomoci jeho osudu.

Napadený muž: z ničeho nic mě napadl paličkou na maso

„Hned po příchodu začal s tím, že potřebuje peníze. Když jsem mu řekl, že nemám, tak začal hledat po bytě. Pak mě zničehonic praštil paličkou na maso do týla a pak už ani nevím, co se dělo. Vůbec bych od něj něco takového nečekal,“ vypověděl u soudu napadený muž.

Sám Myška se sice u soudu horečně omlouval, ale nabídl i svou verzi události. „Povídali jsme si a na odchodu jsem mu řekl, že peníze, které mě naposledy půjčil, ještě nemám. A on mě nakopl mezi nohy a chtěl mě praštit paličkou. Začali jsme se prát, spadli jsme na zem, tam se mě snažil bodnout nožem. Ten jsem mu vytrhl a jak jsem byl vystresovaný, bodl jsem,“ tvrdil soudu Myška.

Soud ale jeho verzi neuvěřil. „Verze pana obžalovaného je vzhledem ke zdravotním limitům oběti krajně nepravděpodobná. Šlo o intenzivní a razantní útok, obžalovaný byl srozuměn s tím, že svým jednáním může způsobit smrt,“ prohlásil v odůvodnění soudce Žďárský.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám